Vikingfesti​valen - Kemer

I samarbeid med Kom og Dans
21 oktober - 4 november 2022 - Hotell Viking Star

Sidsel og Johan Fasting danser til toner fra Lasse Johansen i Kemer * Foto: Bjørn Nysveen

Dansekurs med Sidsel og Johan fra Kom og Dans!

Sidsel og Johan Fasting leder Kom og Dans.

Johan Fasting har «lært hele Norge å danse swing og rock» i over 50 år. Johan Fastings kursopplegg er basert på folkeformene av dans, slik dansen har oppstått og levd på de folkelige danselokalene i hele landet, med sine forskjellige utrykksformer i forhold til musikk og geografi. «Alle» har gått på kurs hos Johan og Sidsel og instruktørene i Kom og Dans.

Sidsel har sin bakgrunn fra folkedans og gammeldans, men har jobbet i snart 40 år med mange danseformer i Kom og Dans. Hun underviser swing, gammeldans, salsa, linedance med mer. Deres hovedmotto for dans er - at det viktigste er å ha det gøy! 


********************

Dans for Glade dansere og Glade campere og alle deres venner må være dans som kan brukes som festdans og gjøre det enkelt å komme seg ut på golvet og føle seg som en danseløve.

Sidsel har årelang bakgrunn i gammeldans og folkedans, og underviser i gammeldanser og tango og saktedans - slik som dansen gjøres og lever «på lokalet» ! Her er det viktigste å ha humør, tørre litt grann, og så lære noen knep som imponerer dansepartneren! Det skal være tjo hei og moro - her er det lov å tråkke feil - det er da vi ler mest!

Dessuten er det fint for alle å danse litt alene - og superlett linedance på rad og rekke er god og glad bevegelse - om det er som morgenoppvarming, lunsjdans, kveldsdans eller ved-bassenget -dans. Vi lærer noen gode danser som vi bruker omatt og omatt og omattatt…. slik at vi ikke behøver å tenke, men slipper oss løs og føler rytmen.

Dessuten er det jo swingen i fokus - den glade svingen hvor du kan bruke det du kan, og så kan Sidsel og Johan lære deg noen ekstra knep.

Vi setter opp kursprogram fra dag til dag, ser det litt an hva som er populært og fenger mest, og så varierer vi litt tidspunkter, så det kan passe både for de morgenfriske som liker starte dagen litt sprekt, eller for de formiddagsspreke som kommer igang senere på dagen, eller de ettermiddagsspreke som har fått energi fra sola hele dagen.

Kursene er for å møte flere, ha det moro, kanskje lære litt nytt, men først og fremst for litt lett bevegelse og få humør i fellesskapet og få blodet til å bruse og bittelitte grann sunn svette i tinningen.

Her er det lett å være med på dans - her skal alle danse med sin stil - og det viktigste er å delta! 


Vi samarbeider også med Dansbandssidan, nordens største i sitt slag, med over 130.00 følgere på sosiale medier