Vikingfesti​valen - Kemer

I samarbeid med Kom og Dans
21 oktober - 4 november 2022 - Hotell Viking Star

  Reisebrev

    fra Sidsel Fasting

Båttur utenfor Kemer * Foto: Bjørn Nysveen

Utsikt til Taurusfjellene fra båttur * Foto: Bjørn Nysveen

Gamlebyen Antalya * Foto: Bjørn Nysveen

MIN TURISTOPPLEVELSE AV KEMER

I Tyrkia har jeg for mange år tilbake hatt en av mine flotteste ferieopplevelser. Da krysset jeg med familien fra badevik til badevik på leid seilbåt med skipper og kokk.

Og jammen fikk jeg oppleve det igjen - på dagsutflukt fra Kemer - med herlig båt - deilig mat - bading rett fra båten - og overraskende - jeg kjente igjen flere badeviker. Hvilken utrolig opplevelse å bare nyte duvingen på bølgene, mild bris i håret, sol på dekk og nok av mat og drikke - rett fra stekepanna! Dette må vi oppleve sammen når Vikinggjengen kommer til Kemer!

Hvilken gjestfrihet og vennlighet vi møtte med vårt vertskap og alle på vår vei i og rundt Kemer! Et vennlig folk - og det går bra med engelsk og tysk, og norsk og svensk! Her føler du deg svært godt tatt imot!

Vi kvinner elsker jo å shoppe - eller sjekke hva det er mulig å shoppe! I Kemer er det fullt av butikker av alle slag - fra merkevarer til basarvarer - og marked! Litt lokal te og urter for alle «vondter» er verdt å ta med seg til Norge. Og mangler du en skinnjakke, så er det stor stas og når du kommer innom verten vår sin butikk - Vikingsenter. God service til dansekunder, og spesialavtaler. Og gode priser - også om du tar spander-buksa på deg og kjøper noen glitrende smykker.

Tyrkerne er kjent for sine handelstalenter, og basarene vi besøkte på utflukt til gamlebyen i Antalya er eksotisk, moderne, spennende og hemmelighetsfulle - alt på en gang. Her må en gjerne bruke noen timer, kombinert med en herlig lunsj ved båthavna der «alle» møtes!


Det mest imponerende og samtidig nervepirrende var gondolturen opp i over 2300 meters høyde. Her går fjellene rett opp fra havet, og du henger mellom himmel og jord med et utsyn som tar pusten fra deg. Litt hjerteklapp får en gjerne når gondolen gjøre noen boms på vei opp, men alt går bra! - og på toppen ser en langt til de fjerne blåner. Men hvordan kan noen våghalser tørre å hoppe saltomortale i strikk på kanten av stupet! Da er det bedre å nyte utsikten med en kopp kaffe! Og ned kommer en med gondolen - og på nedturen er du rolig og befaren. Dette er en unik turopplevelse!

I Kemer har de tilrettelagt for turister, selv om du også føler du er «en lokal». - Strandpromenaden er innbydende med sine restauranter og romantiske kveldsstemning, og atmosfæren gjør den lekkert tilberedte (og rimelige) maten ekstra velsmakende. Tyrkia er kjent for sitt kjøkken - og det opplever du også i de flotte buffetene på arrangementshotellet.

Aldri har jeg sett en renere by og et landskap så fritt for plast og søppel. På veien speidet jeg etter søppelposer og annet som ofte er kastet i veikanten, men null niks! Og i byene går gatefeiere, og på toalettene er det betjening. Utrolig flott, og så er det heller ingen arbeidsledighet i området.

Kemer området har mye å by på, og en må bare utforske på egen hånd i tillegg til de utflukter vi kan sette opp for alle. Her blir det moro! Gleder meg til deilige aprildager med sol - musikk - dans og glede i Kemer.


Hilsen Sidsel Fasting 

Kunsthåndverk i Gamlebyen i Antalya * Foto: Bjørn Nysveen

De fantastiske Taurusfjellene * Foto: Bjørn Nysveen

Sidsel på 2300 meters høyde på gondoltur * Foto: Bjørn Nysveen

Vi samarbeider også med Dansbandssidan, nordens største i sitt slag, med over 130.00 følgere på sosiale medier